Sommarblommor för högsommaren

Under högsommaren finns det fortfarande mycket olika säsongsväxter att välja på till dina sommarblomskrukor, men sortimentet ändras en del och det finns fler stora plantor i full blom i butiken.
Istället för att välja små plantor som behöver tid att växa till sig kan man nu köpa en lite större växt som ger ett färdigt resultat med detsamma.

Sortimentet varierar i butiken varje vecka, men så här års finns t ex oftast vackra prydnadsgräs, torktåliga pelargoner,  taklök, dahlior i vackra färger och stora perenner i blom att sätta i kruka. 

Vi köper in nya växter hela sommaren och försöker så långt som möjligt välja lokalodlade och svenskodlade växter om det finns att tillgå.  

Ska du plantera om dina växter så välj en kvalitetsjord med mycket näring, t ex Hasselfors u-jord eller Blomstertorgets egen kvalitetsjord med extra näring. 

De växter du redan har planterat i kruka behöver fortsatt skötsel i form av gödning, vattning och putsning för att orka blomma hela sommaren och hösten.  Du kan ge växterna flytande näring i vattnet eller mylla ner kulor, pulver eller näringsstavar i jordens yta. Plocka bort vissna blommor så producerar plantan nya knoppar.

Om du ska resa bort kan du placera krukorna i skuggigt läge så att de inte torkar så snabbt. Jordens yta kan även täckas med gräsklipp, flis, bark, stenar eller annat för att minska avdunstningen.

Behöver du lite extra hjälp med att passa vattningen så har vi en del produkter för självvattning av krukor som sticks mer i jorden. Välkommen in för att titta närmare!