Tack och hej, ett sista inlägg!

Ett sista inlägg för Blomstertorgets blogg, ett allra sista, åtminstone för den här gången!  Under våren 2017 har min ork svajat och jag har ibland haft svårt att ta tag i skrivandet och driva bloggen kreativt framåt så nu får den gå mot sin final, redan idag. Det är ett beslut jag har fattat tillsammans med Blomstertorget. Efter att ha levt, ätit och älskat trädgård i fyra år känns det tomt och konstigt i hjärtat.SMÅ ROSA KLEMATIS 2Jag vill tacka Blomstertorgets ledning för den frihet jag fått i mitt skrivande. Inga pekpinnar, bara uppmuntran och hejarop. Jag har fått träna min penna, mitt fotograferande och kunskapen kring trädgård. All den hjälp jag fått när jag frågat om råd till er Petter, Caroline, Sandra, Maggan, Anders, Karin, Mirja, Erika och alla ni andra proffs på Blomstertorgets, den finaste och kunnigaste trädgårdshandeln i Linköping. Alla dessa möten med er som jobbar vid Blomstertorget, men också till alla er som så generöst släppt in mig i era trädgårdar och hem när jag ringt och frågat om jag kan få skriva om er och era trädgårdsintressen. Ni har varit min nerv, mitt driv i att fortsätta med detta uppdrag, och sist men inte minst alla ni läsare. Det har varit så mycket mer än ett jobb.VALLMODet finns säkert någon där ute som undrar- hur har jag jobbat med denna blogg? Den har drivits som en enskild firma och jag har fakturerat Blomstertorget månadsvis. Det finns förmodligen en mängd olika arbetstillfällen där ute som bara väntar på att utföras bara någon frågar, för den som har en bra idé och en önskan att utföra ett jobb som kanske inte ryms inom ordinarie verksamhet. Jobb som kan börja som en enskild firma och du driver den vid sidan av ordinarie jobb som jag har gjort eller som blommar ut i ett företag med flera kunder och som blir ditt heltidsjobb. För egen del så började detta ”gig” med en fråga- skulle ni ha behov av någon som skriver och fotar på er hemsida? Och jag var verkligen inget proffs på detta, men jag hade skrivit en egen trädgårdsblogg en tid vid namn ”Lerniclas” som jag kunde visa upp i säljande syfte. Så till alla er där ute som undrar vad ni ska göra av all fritid, starta eget, gör något som ni gillar!TUPP HOS CARINAJag arbetar sedan ett år som miljöinformatör på Linköpings kommun. När jag tänker trädgård så tänker jag en hel del på hållbarhet vilket är ett ord som är på väldigt mångas läppar nu förtiden. Att leva på ett sätt som möjliggör att vi lämnar efter oss en värld till våra barn och barnbarn där de kan andas frisk luft, uppleva rena hav och rika skogar. Och om detta ska ske så är det mycket vi måste ändra på, det finns en hel del att göra. Och detta gäller oss alla, vi kan alla göra något. Ställa bilen och ta cykeln eller bussen till jobbet. Göra nästa resa inom landet istället för en lång utlandsresa. Njuta av landskapet som finns strax utanför din dörr och göra saker och ting istället för att endast konsumera. Jag säger inte att vi ska sluta konsumera, men vi kan tänka efter vad vi prioriterar och agera därefter.BLODTOPPAInnan jag avslutar mitt skrivande vill jag visa några bilder ifrån två trädgårdsbesök som jag inte publicerat ännu. Ett ifrån Carina Jarhall i Björsäter med en flera tusen kvadratmeter stor trädgård och ett ifrån Lambohov och familjen Bodefalk med den lilla radhusträdgården.akleja vit KARDVÄDDVACKER ENTRÉ RÖDA HUS 3 RADHUS BÖLJANDE RABATTCarina i Björsäter experimenterar och testar olika odlingssätt och är inte rädd för att utföra många projekt på många fronter samtidigt. Något ätbart, något för den biologiska mångfalden och till sist en spännande trädgård för barnbarnen att springa runt i. Carinas vackra röda hus, ja det är något annat än vårt röda radhus.CARINAmysig trädgård MORMORS VÄXTHUS många projektSARA OCH MAGNUSSara och Magnus Bodefalks trädgård liknar mer vår egen. I det fall du har en mindre trädgård så vill man gärna hålla ordning och gör det fint omkring sig, och det har verkligen Bodefalks. Fina rabatter och ändå lek- och solyta för barn och vuxna. Sara berättar att hon vill att perennerna växer samman så att det ger ett lummigt intryck.NÄCKROS AKTIVITETCarinas trädgård och Sara och Magnus visar hur olika en trädgård kan se ut. För någon är en trädgård en gräsmatta, för någon är det en stor uppfart till sitt garage och en stor altan. Emedan trädgård för somliga kan vara vilt i den lilla eller stora skalan, med eller utan gräsmatta. Tack för mig, ta hand om er.DSCF5650 fikaställe

Publicerad i Blogg
Om Niclas Alsö
Niclas Jag är Niclas Alsö och jag bor med min familj i ett radhus i Johannelund. Trädgården är liten men det finns plats för många olika idéer! Med Niclas trädgårdsblogg vill jag inspirera till nya projekt och hur ni skapar en trädgård ni kan njuta av. Och har du idéer eller tankar om det jag skrivit hör gärna av dig niclas.also@gmail.com
Våra öppettider
Måndag till fredag 08.00 - 19.00 Lördag till Söndag 09.00 - 18.00