Sensommarens växter för krukor utomhus

Under sensommaren finns det mycket fina säsongsväxter att välja på till dina krukor utomhus. Färgerna på blommorna ändrar sig nu från försommarens pastellfärger mot höstens mustiga toner i vinrött och orange. Det dyker också upp mer och mer vackra bladväxter som gräs, silvergirland och alunrot.

Sortimentet varierar i butiken varje vecka, men så här års kan du exempelvis hitta boll-kryss, höstaster, dahlior, cyklamen, prydnadsgräs och alunrot på sommarblomsavdelningen.  Använd bladväxter som sällskap till det blommande, t ex murgröna, plättar i luften, sedum och revsuga, så får du en kruka som håller sig fin länge.

Vi köper in nya växter hela sommaren och försöker så långt som möjligt välja lokalodlade och svenskodlade växter om det finns att tillgå.

Ska du plantera om dina växter så välj en kvalitetsjord med mycket näring, t ex Hasselfors u-jord.

De växter du redan har planterat i kruka behöver fortsatt skötsel i form av gödning, vattning och putsning för att orka blomma hela sommaren och hösten.  Du kan ge växterna flytande näring i vattnet eller mylla ner kulor, pulver eller näringsstavar i jordens yta. Plocka bort vissna blommor så producerar plantan nya knoppar.

Välkommen in för att titta närmare på sortimentet just nu!