boris-smokrovic-ybI9NG-iiYw-unsplash

Tulpaner

Visst är det väl härligt med tulpaner! De kommer med föraning om vår precis när vi behöver det som bäst. Vi i Sverige älskar tulpaner och varje år odlas det ca 150 miljoner tulpaner i vårt avlånga land. Vi köper i tulpaner från lokala odlare för att kunna erbjuda dig som kund det bästa både när det gäller kvalitet och miljö

Det finns en mängd olika sorters tulpaner med olika färg och form många av dem går att köpa som snittblommor medan andra måste du själv sätta som lök på hösten och njuta av kommande vår.

En tulpan bukett står oftast 5-7 dagar och för att den ska vara vacker så länge som möjligt finns det några enkla skötselråd:

  • När du kommer hem med din bukett, skär av ca 1 cm av stjälken med en vass kniv då får de lättare att dra vatten. Vill du ha raka och fina tulpaner låt plasten/pappret omkring buketten sitta kvar en stund.
  • Fyll en vas med kallt vatten och sätt tulpanerna i den, låt den gärna stå svalt någon timme medan den drar åt sig vatten. Ta sedan av platsen/pappret och ställ den på en sval och gärna dragfri plats. Ej i direkt solljus.
  • Ställ inte dina tulpaner bredvid fruktskålen. Frukten avger etylengas som påskyndar tulpanernas åldrande.