Krukväxter

Krukväxter

Nu har tiden kommit då vi tillbringar mer tid inomhus och vill göra det mysigt och ombonat hemma. Med växter i hemmet blir det genast just detta. Utbudet av krukväxter är som störst nu och det finns mycket spännande att välja på. Satsa på en stomme av gröna växter som bas och komplettera med säsongens blommande växter för att följa årstiden och alltid ha blommande växter.

Cyklamen, krysantemum och höstglöd är trogna favoriter. Orkidéer, cucurma, flamingo, gardenia, heleconica, medenilla, begonia är andra. Blomfärgerna går mycket i mustig orange och starkt cerise.

Från jordens regnskogar kommer många av de grönväxter som odlas som krukväxter, de är anpassade till att klara sig med det ljus som släpps igenom trädens kronor och det gör att de passar i våra svenska hem som inte alltid är så ljusa under vintermånaderna. Spännande bladformer med dekorativa mönster ger stor variation.

Bland det gröna finns också mer torktåliga växter så som olika porslinsblommor, yuccapalmer, penningträd, myrsine, spännande svärmortungor, kaktusar, echeweria, fikusar, peperomior och flaskliljor för att nämna några. Så även om man inte är så flitig med vattenkannan går det ha fina gröna växter i sitt hem.