Stora planeringsveckan

Höstplantera mera!

Stora Planteringsveckan är en årlig fest av odlarglädje, trädgårdsinspiration och kunskap om allt möjligt som har med trädgård att göra.

Stora Planteringsveckan börjar alltid första lördagen i september och håller på till söndagen i veckan därpå, totalt nio dagar. Hösten är en perfekt planteringstid, både för dig och för växterna. Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper stressas av brännande sol och perioder av torka. Och det där med att skjuta skott och växa ovan mark är ändå inte aktuellt förrän till våren. För din del betyder höstplantering mindre passning med vatten jämfört med att plantera under vår eller sommar.

Dessutom är sortimentet av buskar, träd och perenner faktiskt både störst, bäst och vackrast på hösten. Då är årets produktion färdig i odlingsplantskolorna och kvaliteten är på topp. Växterna är fulladdade med energi, redo att snabbt etablera sig i din trädgård.

 

Hos Blomstertorget hittar du allt du behöver för att lyckas i trädgården, välkommen in!