Trädgården i januari

Trädgården i januari

Nu är julen över och det är nytt år. I allt mörker kan man njuta av tanken att våren snart är här. Det är kanske till och med så att ett antal vårlökar snart tittar upp. Det är inte mycket arbete att göra ute i trädgården den här månaden. Januari är en perfekt månad att planera sin trädgård i. Här kommer ändå några tips på vad man kan pyssla med i januari:

 

  • Det är nu dags att så sina chilifröer om man vill kunna skörda under sommar/sensommar. Man kan så senare men då blir också skörden mycket senare.

 

  • Nu är det viktigt att tänka på alla småfåglar som har valt att stanna här i Sverige under vintern. Sätt ut lite fågelmat i trädgården och njut av allt liv som kommer samlas kring fågelmatarna.

 

  • När det är dags att slänga ut granen, kan man faktiskt återanvända den genom att klippa av grenarna och placera ut dem i rabatterna som skydd. De ger även en grön fin känsla i rabatterna nu när allt annat är i vila.

 

  • Det är också en bra tid att planera trädgårdssäsongen som tidigare nämnt. Man kan titta i kataloger och se vilka växter och grönsaker man skulle vilja odla det här året. Det är även en bra tid att tänka ut om man vill ändra utformningen av sin trädgård. Nu när allt är i vila har man mer tid över för att fundera och när säsongen sedan sätter fart är det bara att börja. Vill man ha hjälp med utformningen av sin trädgård erbjuder vi tjänsten planera. Läs mer om det här på vår hemsida eller maila planera@blomstertorget.se om det är så att ni vill veta mer.

 

Gott nytt år på er!