Trädgårdsmöbler från Brafab

Hos oss hittar ni ett sortiment av Brafabs Trädgårdsmöbler.

Bland årets Nyheter finns såväl Matgrupper och lättskött Konstrotting som de hållbara och eleganta Teakmöblerna som håller för generationer. Under Parasollet kan man söka skydd hela sommaren. Varför inte skapa en egen oas i form av en Loungehörna att koppla av i.

SKÖTSELRÅD

Några goda råd för att dina möbler ska hålla sig hela och vackra ännu längre. Lycka till!

KONSTROTTING/PLAST/TEXTILENE
Rengör med fuktig trasa och Brafabs plastrengöring eller ett milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol.

LAMINAT
Rengör med fuktig trasa och disk- eller allrengöringsmedel. Eftertorka gärna med torr trasa. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol.

NONWOOD
Rengör med en fuktig trasa och milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Temperaturskiftningar kan få materialet att ”röra sig” och bukta något. För rengöring och behandling rekomenderar vi Brafab multisurface cleaner.

AKACIA – HARDWOOD
För att möblerna ska behålla sin vackra yta bör de behandlas med Brafab olja. Nya möbler ska mättas med oljan genom att den appliceras flera gånger direkt efter varandra tills så mycket som möjligt har absorberats. Överflödig olja torkas bort. Möblerna bör behandlas med olja flera gånger varje år, speciellt på våren innan de tas ut för säsongen.

MÅLAD/LASERAD AKACIA
Rengör med en mjuk trasa och ett milt diskmedel. Eftertorka gärna. Skydda möbeln för regn, gärna med ett välventilerat möbelskydd. Torka av möbeln när det har regnat på den. Uppstår en skada i lacken kan du slipa ytan lätt med ett fint sandpapper för att rengöra från smuts innan det skadade området målas. Provmåla först ett litet område för att kontrollera att du har rätt kulör. Kontakta en färghandel för råd om rätt produkt.

TEAK – Obs! Ej vitpigmenterad eller grånad teak
Svårt smutsad teak behöver rengöras med Wood cleaner. Lättare smuts tvättas bort med vatten och milt diskmedel. Blöt gärna teaken en stund innan rengöring så mjuknar ytan en aning. Om träfibrerna rest sig efter rengöringen kan du slipa ytan lätt med fint sandpapper. Låt möbeln torka minst ett dygn, efterbehandla sedan med Wood protection alternativt teakolja.

NATURFÄRGAD BORSTAD TEAK
Vår borstade teak är behandlad med träimpregnering och normalt krävs endast rengöring med milt diskmedel. Möblerna går att behandla med Wood cleaner, Wood protection och teakolja.

VITPIGMENTERAD TEAK
Rengör med ljummet vatten, milt diskmedel eller vitpigmenterad såpa och en mjuk trasa. Låt möbeln torka helt, minst ett dygn gärna mer. Efterbehandla med Wood protection som är helt färglös och förhindrar att fukt och smuts tränger in i träet.

NATURLIGT GRÅNAD TEAK
Rengör med ljummet vatten, milt diskmedel och en mjuk trasa. Underhåll möbeln med Wood cleaner och Wood protection.

FURU
När ytan blivit matt och vatten inte längre pärlar sig på ytan är det dags att behandla furumöblerna. Rengör först möbeln grundligt med Brafab wood cleaner eller annt rengöringsmedle för trä. Låt den torka minst ett dygn och behandla sedan med en Brafab olja. För målad furu, se skötselråd för Hardwood/Akacia.

ROSTFRITT STÅL
Rostfritt stål är ett mycket vädertåligt material. Dock kan en viss form av ytrost/beläggning uppstå i vissa utsatta miljöer. Detta kan tas bort med hjälp av rengöringsmedel framtaget för rostfritt stål. Vi rekommenderar Brafabs Nanospray som både rengör och efterlämnar en skyddande yta. Denna behandling bör göras 2 gånger/år för att hålla möbeln fin.

DRA ÅT SKRUVAR
Eftersom trä är ett levande material kan trämöblernas skruvar behöva dras åt med jämna mellanrum. En bra vana är att dra åt skruvarna innan du ställer in möblerna till vinterförvaring och sedan göra det igen innan du tar fram dem för säsongen.

VINTERFÖRVARING
När säsongen är över mår möblerna bäst om du skyddar dem från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme. Se till att de är torra när de ställs undan och använd gärna möbelskydd. Var noga med att luften kan strömma fritt så att möblerna får ventilation.