Trädgårdsdesign

Trädgårdsrådgivning

En rådgivning passar perfekt till dig som har kört fast med dina trädgårdsplaner och skulle behöva nya idéer och tankar hur du ska fortsätta. Våra trädgårdsarkitekter hjälper dig att gå igenom formspråket i trädgården, val av växter, skötsel, materialval och hur ni skapar en lättskött och hållbar trädgård.

Nybyggt hus?

Trädgårdsrådgivning passar även er som flyttat in i ett nytt hus och vill ha hjälp med hur ni ska formge er nya tomt samt var ni kan placera önskad växtlighet. I vissa fall kan vi även vara med och rådgöra innan ett husbygge har dragit i gång, för att ge tips på eventuellt markarbete som behöver förberedas för er drömträdgård.

Redan etablerad trädgård?

Trädgårdsrådgivning passar även dig som flyttat in i ett nytt hus med redan etablerad trädgård. Under rådgivningen kan vi hjälpa dig med tips på hur du kan arbeta med rumsligheten som redan finns i trädgården för att skapa något som passar din stil. Vi kan även hjälpa till med artbestämning av den befintliga växtligheten samt hur du ska sköta den.

Nära drömträdgården?

Tjänsten passar även dig som levt och tagit hand om trädgården i många år men som behöver bolla idéer för att komma vidare med trädgårdsplanerna. Förutsättningarna i livet kan ha ändrats och plötsligt vill du få in ett vackert växthus i trädgården eller tycker det är dags att skaffa pool. Du kan då få hjälp att väva samman alla tankar och skapa en helhet i trädgården.

Rådgivningen sker på plats i din trädgård där vi direkt på plats kan diskutera eventuella funderingar utifrån förutsättningarna på platsen.

Rådgivning

Hur går en trädgårdsrådgivning till?

  • På plats hos dig går vi runt i trädgården där du berättar om de olika funderingarna du har. Under rundvandringen får du direkta tips på hur du kan skapa rumslighet, vilka typer av växter som passar samt hur du gör din trädgård enklare att sköta ur ett hållbart perspektiv.
  • Under rundvandringen antecknar du det som du tycker är viktigt i diskussionerna. Vid slutet av rådgivningen sätter vi oss ner där vi kan hjälpa till med enkla skisser för att knyta ihop allt vi diskuterat.

Inför besöket behöver du förbereda:

  • Inför vårt möte tar du fram eventuella inspirationsbilder och växter du vill få in i trädgården.
  • En situationskarta över trädgården i skala 1:100. Om det inte går i den skalan gör så liten skala du kan. Du kan få tag i grundplanen via lantmäteriet.se.

Tid: 1,5-2 timmar
Pris: 1950kr
Startavgift vid hembesök 100 kr
Milersättning tillkommer med 50 kr/mil utanför Linköping

Rådgivning extra – hemma & i butik

I ”rådgivning extra” trappar vi upp trädgårdsrådgivningen då den också innehåller ett besök i butik, där du får exklusiv hjälp av våra trädgårdsarkitekter att välja växter till trädgården. Du kan välja att ta med dig dem hem samma dag eller lägga en beställning som vi plockar ihop. Allt för att komma ett steg närmare trädgårdsdrömmarna.

Rådgivning extra ger stora möjligheter för oss att hjälpa dig göra de perfekta växtvalen för din trädgård, eftersom vi i den här tjänsten även varit på plats och sett hur din trädgård är uppbyggd. Här har vi också mycket tid att gå igenom antalet växter du skulle behöva och hur de ska placeras.

Besöket hemma i trädgården brukar vara mellan 1,5-2 timmar och därefter använder vi resterande tid i butik. Efter första besöket har du god tid på dig att landa i alla tankar innan vårt nästa möte.

Förberedelser inför besöket:

  • Inför vårt möte tar du fram eventuella inspirationsbilder och växter du vill få in i trädgården.
  • En situationskarta över trädgården i skala 1:100. Om det inte går så gör så liten skala du kan.

Tid: 3h
Pris: 2500kr
Startavgift vid hembesök 100 kr
Milersättning tillkommer med 50 kr/mil utanför Linköping

Läs mer om våra konsulter

Tjänster är ej bonusgrundande

Kontakta oss för konsultation

Vid bokad konsultation måste ombokning ske senast 24h innan planerat besök annars debiteras en avgift på 300kr